Andra Sidan Atlanten

Road to Hana
Sista heldagen vi hade på Hawaii bestämde vi oss för att köra hela dagen. Vi satte oss i bilen 6.30 på morgonen och påbörjade vår dagsresa. Slutmålet var Hana. Att köra till Hana är en heldagsutflykt, som man gör på 'Highway to Hana'. Det är inte själva slutdestinationen som är målet, utan alla små stopp på vägen.
 
Första stoppet vi gjorde var Ho'okipa lookout, precis utanför Paia town, vilket var väldigt väldigt mysigt. Ho'okipa är stranden med de högsta vågorna på Maui. Där kan man stå och titta på när folk surfar och bara njuta av hur underbart vackert havet (och utsikten) är. 
 
 Andra stoppet blev Twin Falls, och även om vi inte såg fallen så hörde vi dem. För att komma till fallen var man tvungen att hikea ca 2 km. Både jag och Mo hade flip flops på oss.. hade vi haft ordentliga skor hade vi inte tvekat en sekund. Att stanna vid Twin Falls var kul ändå eftersom de hade en liten omgjord skolbuss med färsk frukt och färsk juice. Vi köpte färsk kokos, mini bananer (som var 100 gånger godare än vanliga) och färsk ananas juice. 
 
 Efter Twin falls stannade vi på Garden of Eden Arboretum, vilket var min personliga favoritplats för dagen. Det är en stor trädgård med 100-åriga mangoträd, bananträd och allt vad du kan tänka dig. Det sprang omkring påfåglar och vi fick se vattenfall. I parken fanns det massvis med picnik bord, och tur nog hade vi packat med oss lunch. Vi åt vår lilla lunch och begav oss mot nästa plats med två stora leenden! (mitt var aningen större eftersom jag kom så nära påfågeln)
 
Vi stannade vid Honomanu Bay för de fina bilderna och den svarta stranden och vid Halfway to Hana för vatten, chips och ännu mer färsk frukt och kokos.
 
Både min och Mos favoritstopp var Pua'a Kaa state wayside park. Här kunde man bada i vattenfallet. Det regnade ganska mycket men vi bestämde oss för att (Mo fick övertala mig) ta på oss badkläder, hålla hårt i GoPro och hoppa i vattnet. Som ni kanske misstänker var inte vattnet speciellt varmt och efter ett par minuter hade mina fötter domnat bort. Vattenfallet var absolut det coolaste vi gjorde på hela dagen! Förutom att bada i vattenfallen stannade vi även vid sidan av vägen för att se på Upper Waikani Falls vilket även det var underbart vackert! 
Om ni någonsin får chansen att åka till Maui, gör det! Glöm inte åka på Road to Hana och göra så många stopp ni bara kan. Här är en lista på alla populära stopp: Road to Hana